Veel gestelde vragen

Bestellingen

Tijdens het bestelproces kan je aangeven bij welke DutcheBike/Delfi dealer bij jou in de buurt de e-bike geleverd dient te worden. De selectie van een dealer gaat heel gemakkelijk, door je eigen postcode in te vullen krijg je namelijk een lijst met alle mogelijke dealer bij jou in de buurt. Wij zorgen dat deze op de afgesproken datum daar door jou opgehaald kan worden.

Op al onze e-bikes bieden wij garantie, per model is aangegeven hoeveel dit is. Bij sommige modellen is er ook de mogelijkheid tot het aankopen van een verlengde garantie periode, u kunt dan zelf selecteren of u hier gebruik van wenst te maken.

Techniek

De actieradius is een belangrijk aspect bij de keuze van een e-bike. Hiermee wordt bedoeld hoever je kunt fietsen met een volle accu. Dus hoe hoger de accucapaciteit, des te verder je kan fietsen. Deze afstand is afhankelijk van onder andere: de buitentemperatuur, type ondergrond, gewicht van de berijder en het gekozen rijprogramma.

Een goede framemaat is belangrijk voor je fietsplezier. Een verkeerde framemaat zorgt namelijk voor een verkeerde houding tijdens het fietsen. Om onnodige belasting op je spieren te voorkomen raden wij dus aan om eens langs te gaan bij de dichtstbijzijnde DutcheBike of Delfi dealer voor een proefrit!

Alle Dutchebike/Delfi fietsen mogen belast worden tot een totaal gewicht van 120 kilo. Het totaal gewicht is dus de berijder, fietstassen, kinderzitje en eventuele bagage. Alle achterdragers zijn belastbaar tot maximaal 25 kilo. Eventuele voordragers zijn belastbaar tot maximaal 10 kilo. Tip: als een fiets dagelijks zwaar tot maximaal belast wordt, is het verstandig om het onderhoud extra aandacht te geven, zoals het controleren van de bandenspanning en de spakenspanning van de wielen. Uw Dutchebike/Delfi dealer zal u hier graag in adviseren.

Nee, al onze fietsen zijn gebouwd als normale fietsen en geschikt voor normaal gebruik. Voor onze elektrische fietsen worden er speciale frames gebouwd en aangepast aan het e-bike systeem waar de fiets mee uitgerust word. Elk frame moet voldoen aan specifieke eisen die gesteld worden voor het elektrische systeem en draagt een Europese goedkeuring. Let op! Indien een fiets word omgebouwd naar een elektrische fiets, is de fabrikant van de fiets niet aansprakelijk voor schade en/of letsel en vervalt de fabrieksgarantie.

Aanschaf elektrische fiets

Elektrische fietsen (ook e-bikes genoemd) hebben grote voordelen tegenover de traditionele fietsen. Doordat je minder zware inspanning hoeft te leveren kom je bijvoorbeeld minder bezweet aan op je bestemming. Daarnaast is de e-bike een gezond en goedkoper alternatief op de auto en het openbaar vervoer.

Je ziet ze steeds vaker: de speed pedelecs. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze en reguliere elektrische fietsen? Op een speed pedelec kun je met zelf meetrappen snelheden van 40 km/u behalen, terwijl dit bij een reguliere elektrische fiets 25km/u is. De speed pedelec is daarom ook ideaal voor grotere afstanden.

Als indicatie kunt u de volgende formule en of tabel hanteren: U meet uw binnenbeen lengte op vanaf de grond zonder schoenen tot aan kruishoogte. Hier haalt u 28 cm vanaf en dit is een advies/indicatie voor uw maatvoering. Houd u mede rekening met het gebruik van een verende zadelpen, deze komen meestal 5 à 6 cm boven het frame uit te staan, waardoor de maat groter uitvalt en het zou kunnen dat u een maat kleiner nodig heeft.

Maatvoering dames

LichaamslengteMaat frame
155 – 166 cm46 cm
160 – 174 cm49 cm
167 – 182 cm55 cm
177 – 192 cm57 cm
186 – 202 cm61 cm

Maatvoering heren

LichaamslengteMaat frame
167 – 182 cm53 cm
177 – 192 cm57 cm
186 – 202 cm61 cm


Let op: dit is een richtlijn en wij adviseren dan ook altijd de dealer te raadplegen voor de juiste maatvoering of een fietsmeting te laten doen. Deze weet precies waar rekening mee te houden en zal u hierin graag adviseren voor optimaal fiets plezier.

Onderhoud

Diverse Dutchebike/ Delfi fietsen zijn voorzien van een verende zadelpen. Voor de juiste veerspanning/instelling geld de volgende regel. Bij het plaatsnemen op uw zadel mag de zadelpen max 1 cm inzakken. De veerspanning/instelling kunt u aan de onderkant van de zadelpen strakker of losser draaien met een imbus sleutel 5 of 6. Natuurlijk kunt u hiervoor ook altijd bij uw Dutchebike/ Delfi dealer terecht.

Door de band op de juiste bandenspanning te houden verlengt u de levensduur van uw buitenbanden en voorkomt u dat hier vroegtijdig scheuren in op treden. Tevens is de weerstand tussen band en oppervlak minimaal, waardoor u licht fietst en tevens is dit van positieve invloed is op de actieradius van uw elektrische fiets.

Wij hebben een eigen werkplaats op De Hak 19 in Dongen. Ons personeel is uiteraard goed bekend met alle Delfi en DutcheBike modellen en bij ons kunt u dan ook terecht voor onderhoud, kleine of grote beurten en meer. De werkplaats is open op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur, in de weekenden is de werkplaats gesloten.

 

Diefstal / Garantie / Verzekeren

Onder op de onderbuis van de Dutchebike en Delfi fietsen zit een ingeslagen nummer, hier vindt u alle gegevens van uw fiets op. Het kan zijn dat u de kabels moet wegschuiven alvorens het nummer te zien. Op sommige modellen van Delfi staat het nummer aan de onderzijde van het balhoofd. Het framenummer heeft u nodig als u, uw fiets laat verzekeren.

Wanneer u naar de websites van AXA en Abus gaat: keyservice.axasecurity.com of abus-sleutelservice.nl kunt u hier rechtstreeks via AXA of Abus een sleutel bij bestellen door het sleutelnummer van de reserve sleutel in te voeren. De meeste winkeliers noteren deze vaak ook op uw aankoopnota.
Belangrijk, let op! Indien u de fiets verzekert heeft, dient u dit te melden aan uw verzekeraar. Bij eventuele diefstal dient u altijd twee sleutels te overleggen en de bijbestelde sleutel is gemerkt als kopie.

Wij adviseren u altijd terug te gaan naar uw Dutchebike/Delfi dealer, waar de fiets is aangekocht. Ook indien u uw fiets via een webshop heeft aangekocht, dient u naar deze terug te gaan om aanspraak te maken op de garantie. De dealer is bekend met de garantievoorwaarden van Dutchebike/Delfi en kan in de meeste gevallen snel uw probleem verhelpen of beantwoorden. In het geval dat de dealer geen oplossing aan kan dragen, zal hij contact opnemen met Dutchebike/Delfi Nederland om tot een oplossing te komen en/of uw vraag te beantwoorden.

Wij adviseren u altijd terug te gaan naar uw Dutchebike/Delfi dealer, waar de fiets is aangekocht. De dealer is hierin gespecialiseerd en zal uw probleem kunnen verhelpen of beantwoorden. In het geval dat de dealer geen oplossing aan kan dragen, zal hij contact opnemen met Dutchebike/Delfi Nederland om tot een oplossing te komen en/of uw vraag te beantwoorden.